20 fiskar på mitt fat

I och med mitt nuvarande jobb - som lärare på koreanska skolor - ingår det också att jag ska äta med barnen så de ser att jag äter deras mat(ska visa att vi inte är så olika ändå trots att vi har olika hudfärg och ögonform blabla.bla). När jag fick reda på detta tog jag ett djupt andetag och sa "oj, vad spännande". Jag hade panik. Efter det jag hade fått erfara av den koreanska maten dittills var det inte mycket jag tyckte om(trodde jag). De äter först och främst osaltat ris till allt och alltid kimchi -365 dagar om året 3 gånger om dagen . Kimchi (김치 - korenaska tecken ) är mjölksyrade (jästa) grönsaker med röd chili, vitlök och ofta ingefära. Det är vanligast att jäsa salladskål...mmmm gott.

Om man äter något tillräckligt många gånger kan man vänja sig och tycka det är gott även fast man inte gillade det från början - jag är övertygad. Jag äter idag kimchi och tycker att det är okej(med mycket ris - starkt som fan).

Om man också provar saker som ser sådär halvgoda ut och om man inte var tvungen helst skulle låtit bli kan man inse att det faktiskt var gott även fast det såg ut som något som suttit i en fisks mage(eller rent ut sagt gjorde) - jag är övertygad. Jag har aldrig vågat men åt idag(jag kände mig tvungen) torkade småfiskar - hela - med huvud, fenor, ben,  ja allt. Nu snackar jag inte om decimeterlånga fiskar utan snarare centimeterlånga fiskar men ändå. Åt upp dessa, fick väl runt 20 stycken. Det var inte så dumt när jag väl peta i mig dem men jag tror fan ungarna skulle tycka köttbullar var godare....

Den koreanska kokkonsten har lärt mig att allt går att äta - med lite vilja.



Fiskar går att använda till mycket! En relativt ny pedikyrmetod finns här i närheten också vilket jag ska testa!  Fiskar som putsar dina tassar(äter av döda hudceller..yummie). Dessa fiskar är dock läskigt lika de jag åt idag...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0