Baciller over hela mig!

Jag har gatt och blivit sjuk. De ar de dar snorungarna pa mitt jobb som ar skyldiga. De nyser och hostar pa mig och min mat nar jag jobbar. Baciller over hela mig! Hoppas de inte har sars eller nagon konstig sjukdom - jag maste halla mig frisk - orkar inte bli dalig igen. Trodde mitt huvud skulle sprangas av migran imorse - hela mitt huvud snurrade - men jag har superpiller som hjalper mot allt.

Imorgon ska jag ha munskydd i skolan - undra vad de sager da. Halften av alla koreaner gar ju runt med det utomhus, varfor skulle inte jag kunna ha det inomhus?
Ska till Japan pa Fredag - Big in Japan. 

All Single Ladies

Beyoncé



Lättklädd okänd man

 

Jag måste säga att Beyonce i alla fall gör ett bra försök.

Bloggfix...

...tar sjukt långt tid och är trist. Skript och programeringen är inte och kommer aldrig att bli min grej. Roar mig därför med annat under tiden.


Är man känd så är man


Okay - I fell

Jag och Emma hade tråkigt i taxikön så vi tänkte - va fan, låt oss ha lite kul. I denna rolighet ingick det att jag springandes skulle ha Emma på ryggen och sedan släppa henne i farten för att jag sedan skulle känna mig "lätt som en fjäder". Askul försäkrade Emma - bra att jag lita på det snillet. Hon beskrev dock inte hur snabbt detta skulle gå och sa när det var försent - "du kan gå också" .
 
När hon väl var uppe på min rygg började jag såklart rusa och det gick ju sådär. Efter 10 meter kände jag hur jag började tappa fotfästet, gled framåt, föll på knä och avslutade med att snyggt falla platt på marken med Emma på ryggen. Emma satt ju såklart kvar på min rygg under hela sekvensen och rullade till sist av skrattandes. Tack sis...

Okay - I fell. Fan vad jag har ont i mina knän. Nu sitter hon och hånler åt mig i soffan...


Amerikanerna tar det lite längre...igen

Snart är det påsk och det visar amerikanerna på samma sätt som vid jul. Pyntet ska vara stort, mycket, kitschigt och helst röra sig i takt till en obehagligt glad och trallvänlig(inte på ett snusigt sätt!) ljudslinga - detta gäller jul som påsk(säkert halloween också)

Det finns även ett till gäng på andra sidan - bakom djungeln i bakgrunden.

Jag vill inte gå förbi dessa själv på natten när jag tar en shortcut genom hotellet. De ger mig rysningar.


Coppi för själen

Älgen var trött idag så efter jobbet tog vi coppi - som koreanerna säger -  ute i solen. Då blev han på bättre humör. Tänk vad lite kaffe kan göra för själen

 

Morgonläsning

Eftersom vi inte har så mycket svensk litteratur här i Seoul bläddrar jag i alla svenskar texter när jag kommer över dem.  Är det någon som känner igen boken?


Humorn är på topp!

Who's the cat in the hat...?

eller snarare puman..





okej...det är lite "lesbianhat"-varning(alltså inte hat som i hata utan som i mössa på engelska).

Dagens fynd:



Koreanerna har inte riktigt uppfattat det där med grammatik än...

Over and out

20 fiskar på mitt fat

I och med mitt nuvarande jobb - som lärare på koreanska skolor - ingår det också att jag ska äta med barnen så de ser att jag äter deras mat(ska visa att vi inte är så olika ändå trots att vi har olika hudfärg och ögonform blabla.bla). När jag fick reda på detta tog jag ett djupt andetag och sa "oj, vad spännande". Jag hade panik. Efter det jag hade fått erfara av den koreanska maten dittills var det inte mycket jag tyckte om(trodde jag). De äter först och främst osaltat ris till allt och alltid kimchi -365 dagar om året 3 gånger om dagen . Kimchi (김치 - korenaska tecken ) är mjölksyrade (jästa) grönsaker med röd chili, vitlök och ofta ingefära. Det är vanligast att jäsa salladskål...mmmm gott.

Om man äter något tillräckligt många gånger kan man vänja sig och tycka det är gott även fast man inte gillade det från början - jag är övertygad. Jag äter idag kimchi och tycker att det är okej(med mycket ris - starkt som fan).

Om man också provar saker som ser sådär halvgoda ut och om man inte var tvungen helst skulle låtit bli kan man inse att det faktiskt var gott även fast det såg ut som något som suttit i en fisks mage(eller rent ut sagt gjorde) - jag är övertygad. Jag har aldrig vågat men åt idag(jag kände mig tvungen) torkade småfiskar - hela - med huvud, fenor, ben,  ja allt. Nu snackar jag inte om decimeterlånga fiskar utan snarare centimeterlånga fiskar men ändå. Åt upp dessa, fick väl runt 20 stycken. Det var inte så dumt när jag väl peta i mig dem men jag tror fan ungarna skulle tycka köttbullar var godare....

Den koreanska kokkonsten har lärt mig att allt går att äta - med lite vilja.



Fiskar går att använda till mycket! En relativt ny pedikyrmetod finns här i närheten också vilket jag ska testa!  Fiskar som putsar dina tassar(äter av döda hudceller..yummie). Dessa fiskar är dock läskigt lika de jag åt idag...


up late

Kom hem för 5 timmar sen, sovit en blund och slits nu mellan beslutet att kliva upp eller inte - jag har ju bara sovit i 4 timmar - men jag är ju så pigg. Klockan är snart 11.

Har vart ute och skakat rumpa with a lot of black people. Eftersom min koreanska vän bara diggar hiphop, rnb och black people så har vi bara vart på dessa typer av ställen - blackclubs(det är bara svarta amerikaner där typ).

Jag: Seehe! Where do they play like housemusic? I wanna go there!
Seehe: I ain't  going to some stupid whiteclub - that's what I'm saying.
Jag: But u know - I'm white.
Seehe: But it's not like that. You're not white-white. Your'e European-white and that's ok.
Jag: Thanks?

Shi fick jag!

Ärligt talat har jag börjat digga det - blackclubs. Det är nice för du kan glida runt i en stor t-shirt, jeans och sneakers. Väldigt bekvämt. Jag känner mig så cool där - like the black people. I wanna be black in my next life. 

Armen till vänster - ja den är min...!? wtf


 


Jo, jag är avundsjuk - okej

Igår åkte min käre far till Sverige. Vem gjorde inte det - jo, jag! Fast jag ska inte klaga, det är inte det att jag har det dåligt här - tvärtemot. Jag har ett schysst jobb(det finns olika definitioner av schysst men jag använder mig av det just nu), jag äter god mat(gratis), betalar ingen hyra - betalar inte mycket alls faktiskt - en familj som älskar mig(har min tvivel ibland dock) and so on. Allt är egentligen perfekt förutom en sak... vart är mina tjejer!? Damn I miss them - even though I have other friends, but it's not the same.

Har dock hört rykten hemifrån att det e lite chilli hemma, stannar nog kvar här ett tag till. Här var et 22 grader idag när jag sluta jobba...


Kim bad mig att hälsa från Nordkorea - de har inte lika varmt så han måste ha en jacka på sig - men han är glad för det!(även fast han kanske ser lite sur ut på bilden) 

see ya loosers


Uppdatering

Klockan är 11pm och temperaturen utomhus är 16 grader...sommaren är här...

Sommaren är här

Idag har det vart 19 grader och sol ute till min kropps stora förtret som höll på att dö av överhettning då jag påpälsad som vanligt skulle bege mig hemåt efter jobbet - hade lite, lite för mycket kläder. Både halsduk, jacka och tröja åkte av tills jag stod i bara t-shirt(+jeans). Ahhh - mycket härligt. Hade förövrigt en jobbig dag med många klasser - 9 á 20 minuter- då jag efter varje avslutad lektion tänkte(som vanligt) "kan inte detta ta slut någon gång".  Det slutade i alla fall bra med min favoritklass där barnen ger mig klubbor och pussar på kinden. Nu blir jag väl sjuk på köpet...

...men jag är glad för nu är det sommar...än så länge


Konstigt att stället jag ska till ligger på slutstationen...lr inte

Har efter denna bild insett att jag inte köpte mig ett par bågar utan två tv-skärmar. Nya sökes+en näsförminskning.

Tack på förhand!

Godnatt kära vänner

Nu kan jag skratta mig till söms...haha...

Lilian har agerat fotograf

inte lika stark känsla längre...

Försöker intala mig själv att det är kort tid kvar till hemresan - vilket det är (se jag har redan lyckats!) Tänker vad mycket kul jag ska ha här i Seoul, hur mycket jag ska göra innan jag åker. Gör en lista på vad som ska ses och besökas. Helt plötsligt känns det som om tiden är för knapp... det här kommer aldrig att funka.

War memorial precis vid basen. Har dock aldrig besökt det ordentligt så det är en punkt på listan...

- mina vänner kan vara lugna... jag kommer fortfarande hem.


Vill till Sverige nu!

Pratade med mina vänner Gustaf, Hanna och Caroline i telefon igår, blev sentimental, och insåg hur mycket jag saknar alla hemma. Detta plus ett antal glas vin fick mig till en mindre panikångestsituation och jag började genast tokleta efter flyg hem till valborg. Hitta ett billigt, så jag måste boka den så fort som möjligt och om allt går enligt planerna så kommer jag hem till den 29 april. Hurra!! Någon som vill hämta en utlänning på Arlanda?


Det är inte jag på bilden...

Snillen beter sig #1

Det roliga i det här bildspelet är inte hur jag ser ut....





...ungefär här inser jag vad den gamle mannen i bakgrunden håller på med....

...jag tittar åt ett annat håll och hoppas på ett visst plan att vi inte är släkt.

Hur var din dag?

Småprat

- Pappa. Vad tycker du jag kan säga för att få barnens uppmärksamhet på ett roligt sätt?
- Schillevippen!
- Uhhmmm okej... Nej, det är för svårt. Det ska helst vara något då jag säger ett ord och dem svarar....
- Hmmm..
- Typ som "Heja - Sweden". Jag säger heja och de säger Sweden.
- 1, 2 ---- KUKEN!
- Va sa du?!
- Ja så skulle i alla fall min brorsa säga. Lätt!
- Okej jag kör nog på den jag kom på....
- Vadå de förstår ju inte svenska!




Mötet i metron

The Grudge finns på rikitgt - eller om det var hon i The Ring- och befinner sig i Seoul.Vi delade idag vagn och hon trodde hon kunde lura mig genom att försöka smälta in bland koreanerna. Men nej - så lättlurad är jag inte. Det där håret känner jag igen tänkte jag. Hon väntade säkert på att göra sitt avgörande - dödande - move men jag klev antagligen av för tidigt för att hennes plan skulle gå i uppfyllelse...


Flaggan i topp

Idag har mina barn på skolan fått vara patriotiska och viftat med den svenska flaggan under tiden jag sjöng den svenska nationalsången. Oj så glada de blev!

- Heja! ---------->  jag
- SWEDEN! --->  barnen


Det är en ramsa jag lärt dem. Tänka sig vad duktiga de är... och jag!



Duktiga barn!

Duktig Elin!


Vilken härlig dag

Har vart ute i Seoul hela dagen idag då det har vart 15 grader och sol. Härlisch! Nu till sängs för jag ska upp om 7 timmar alltså klockan 6. Det tar sin lilla tid att ta sig till jobbet så att säga. 2 timmar dit. Tack Jsol...4 timmar åt helvete!



Soligt på starbucks uteservering. Självklart uppe på ett tak eftersom man inte vill trängas med koreanerna nere på marken.

Snillen spekulerar del 2

Satt idag och diskuterade läget mellan Nord och -Sydkorea vid middagen. T.ex. påstod Emma att de Sydkoreanska nyheterna hade gått ut med - väldigt seriöst dessutom - att Nordkorea med säkerhet skulle bomba Seoul innan sommaren. Great...känns mycket bra med tanke på att jag bor på det främsta målet i deras ögon.

Diskussionen fortsatte spinna vidare angående läget Nord och Syd. Efter ett tag kom vi till den punkt då Emma började fråga sig varför inte bara någon tar tag i läget, går in i Nordkorea och "städar " upp lite för det är väl ändå ingen som är med dem. Bra åsikt men vi andra försökte förklara att det inte riktigt är så lätt även fast alla är emot Nordkorea eller ja - de som bestämmer i alla fall dvs. den käre ledaren kim jong il och hans anhängare. Efter en stunds förklarande och ytterligare några kontrande frågor fäller hon den slående kommentaren...

"Men hallå, kommunsim är väl ändå förbjudet idag!"

Jag tittar åt ett annat håll och hoppas på ett visst plan att vi inte är släkt...

Hur var din dag?


vi är inte släkt - det måste vara ett misstag

Börjar bli gammal?

Idag hade vi middag eftersom vi hade ett födelsedagsbarn ibland oss i den svenska deligationen(de som befinner sig här på uppdrag av det svenska försvaret) - Thorsten 55.

Det blev lite party av det iaf - jo jag kallar detta party nuförtiden -  och detta inkluderar mkt champange. Efter middagen började det droppa in en massa folk - nämligen halva av den Schweiziska deligationen(Sverige och Schweiz jobbar tillsammans här). Det visade sig att de hade haft en avslutningsmiddag för den schweiziska översten - vars tjänst är slut här i Seoul- och begav sig sedan med den svenska generalen i täten hit. Den schweiziske ersättaren(för översten)i det här fallet deltog även i gruppen och anlände hit glad som alla andra. Eftersom jag inte träffat honom förut sprang jag fram och presenterade mig(inte helt nykter)och tänkte klargöra för honom, på ett lättsamt sätt ,att jag bodde på det ställe han nu befann sig.

- Hey! I'm Elin nice to meet you.!
- Hello! Nice to meet you. I'm *konstigt Schweiziskt namn som jag inte kan stava till*.
- I live here!
- Ohhh... so your'e the wife!
...

- Ehhmmm...no...*pinsam tystnad från min sidan*

...

....tack för den! Antingen ser jag väldigt gammal ut eller min pappa väldigt ung ut eller så har äktenskap i Schweiz börjat gå riktigt snett. Hoppas på de sistnämnda alternativen....

Good Morning South Korea

Gick nyss upp och äter nu frukost  i mitt kök. Ska idag hålla en lektion för alla lärare som jobbar för samma företag som jag. Det är något som J.sol kommit på för att vi ska kunna få ideér ifrån varandra. Så idag är det min tur att spela pajas - ja man ska hålla lektionen som man håller den för 4 åringar. Får väl se hur det går men jag har i alla fall älgmössan med mig så jag lär sopa banan med de andra!! Haha






Worldchampionship in Biatlhon

Var på skitdkyttevm förra helgen förresten. Jag kanske inte är den mest inbitne skidskyttefanet men när det bjuds på ett VM utomlands och Sverige deltar - då är jag fan svensk och sskidskyttetokig! Från att inte ens veta om vi ens vunnit en medalj i tävlingen hittils, antal deltagande svenskar och deras namn uppdaterar jag mig snabbt om Sveriges status i tävlingen och skryter både högt och lågt om de svenska "superlaget" inför alla so, vill lyssna. Älskar att vara sådär lagom patriotisk - så svenskt - stå och vifta med den svenska fanan och vara stolt. Blir så när jag inte bor hemma. Plus i kanten när man är utomlands är att alla tycker det är jättekul med svenskar och ska prata, filma, fota etc. Du känner dig som en stjärna. Hann med att åka lite utför också. Sådär halvbra skidanläggning om man jämför med vissa av våra svenska(bara fake snö) men hey - jag fick ju åka lite den här säsongen. 


Åka skidor i Korea - Kanonkul. Fyra toasters.

Åka skidor i uniform - Kanonkul. Fyra toasters.

Bli intervjuad av norsktv - Kanonkul. Fyra toasters.

Kolla på krigsfartyg - Kanonkul. Fyra toasters.

Gå på äventyr i en gammal, trasig, nordkoreansk, spionubåt - Kanonkul. Fyra toasters.

  
Koreaner som kör på en i backen - Kanonkul. Fyra toasters.
Tvinga på den norska reportern en svensk tröja i direktsändning - Kanonkul. Fem toasters.

RSS 2.0